A jóga alapjai

Kezdő és újrakezdő Hatha jóga tanfolyam I.

A tanfolyam célja: hogy bevezesselek a jóga világába, megtanítsam Neked az alap ászanák, légzések, relaxációk helyes kivitelezését úgy, hogy önállóan, akár otthon is tudjad végezni. Ennek az ismeretnek a birtokában könnyű szerrel csatlakozhatsz a csoportos órákhoz, és tovább mélyítheted a tudásodat.

Egy átlagosnak tekinthető óra menete:

Elmélet: mi a jóga, milyen elemei vannak, azok hogyan működnek és hatnak, melyek azok a tényezők, amik elősegítik a jógázásodat, valamint a jóga életmódjáról (stresszkezelés, táplálkozás, életszemlélet) is tanulhatsz.

Ráhangolódás – Meditáció: célja az, hogy elengedd az aznapi dolgaidat, a külvilágot, a zavaró gondolatokat, megérkezz önmagadhoz és a jógázáshoz. A meditáció célja pedig az, hogy megtanulj ténylegesen befelé figyelni, érezni önmagad, aztán egy magasabb szinten megtisztítani a tudatodat, és lelki síkra emelni.

Bemelegítések: minden esetben igazodnak az aznap megtanulandó ászanákhoz, vagyis azokat területeket (ízületeket és az izmokat) mozgatják át, amiket a testmozgás során használni fogunk. A bemelegítés arra is nagyon jó, hogy feltérképezd magad, megfigyeld, hogy aznap milyen állapotban vagy, milyen erős és laza a tested. Gyakorolhatod a légzés és mozgás összhangját, kioldhatod az energetikai és érzelmi blokkokat, felkészülve a nehezebb terhelésre, az ászanázásra.

Ászanák: minden órán újabb ászana (pozíció- gyakorlatsor) megtanítása. Minden esetben kitérek a megfelelő felvétel és lebontás lépéseire, a kitartás alatti erővonalakra és izmommunkákra, alternatív könnyítésekre és eszközhasználatra.

Pránájáma: megismerheted a legfontosabb légzéstechnikákat: részlégzéseket, teljes jógalégzést és a nádi sódhanát.

Relaxáció: célja a teljes testi és mentális ellazulás elérése, amely támogatja az ászanák és a légzőgyakorlatok élettani hatásait, valamint segít megszabadulni minden feszültségtől.

Időpontok

6 alkalom x 60 perc

2021. szeptember 13-ától minden hétfőn 18:30-tól

Tanfolyam díja

Az online órákon való részvétel regisztrációhoz kötött.

Tanfolyam díja: 7500 HUF

Kinek ajánlott

teljesen kezdők vagy újrakezdők számára.

Mit ajánlok