Személyes jógaórák

Óráimat előzetes egyeztetés alapján, magánóra formájában a megbeszélés szerinti adott helyszínen tartom. Mint minden privát képzésben, így a jelen órák esetében is nagy előnyt jelent a személyes, problémaorientált megközelítés. A privát jóga órákon azonnal javíthatóak az esetleges hibák, hogy a gyakorló a legtökéletesebben tudja elsajátítani majd önállóan elvégezni a gyakorlatokat.

Ezen felül a személyes foglalkozás nyújthat valóban optimális, személyre szóló támogatást. Foglalkozásaimon a következő oktatási típusokkal állok a hozzám forduló, jógával ismerkedni, vagy haladni vágyók rendelkezésére.

A magánóra ára: 10.000 Ft / alkalom

A COVID ideje alatt elkezdett online óráimat követően a legnagyobb örömömre 2022. áprilisa óta személyes kiscsoportos órákat is tartok.

Helyszín: Healing Home ( Budapest, Pozsonyi út 54. www.healinghome.hu)

Oktatási típusok

Tradicionális Hatha jóga óra
kezdő-újra kezdőknek és középhaladóknak 90 percben.

A tradicionális hatha jóga minden korosztálynak, minden alkatnak és nemnek megfelel. Jótékony hatásai röviden:

  1. Méregtelenítés
  2. Jobb emésztés
  3. Alakformálás – Erő, hajlékonyság, jobb testtartás
  4. Egészséges gerinc
  5. Stresszoldás

A gyakorlatsorok különlegessége, hogy az ászana és a pránájáma gyakorlás a durva fizikai, az energetikai (pránikus) és a finom fizikai (mentális) test szisztematikus és teljes átmozgatásával, illetve energetizálásával kiegyensúlyozza a szervezet működését. Annak érdekében, hogy az említett egyensúly bekövetkezzen, meghatározott sorban követik egymást a gyakorlatok. A jógázás mentális ráhangolódással és bemelegítéssel kezdődik, majd ezt követik az álló, a hasat erősítő, a hason fekvő homorító, a térdelő, a kéztámaszos, az ülő és a válltámaszos fordított testhelyzetek. Az ászanák egymást követve megerősítik a lábat, a hasat, a hátat, a karokat, majd az ülő gyakorlatok ellazítják ezeket a területeket. A gyakorlatsor a gyökércsakrától a koronacsakráig minden fő energiaközpontot harmonizál. A testhelyzetek a belső szerveket is masszírozzák, így az egyes szervrendszerek működése javul. Módszertanilag az egyes ászana-szekvenciák felkészítik a gyakorlót a következő egység végzésére, s közben fejlesztik a tudatosságot is. Az álló helyzetű ászanák hatásait az ülő helyzetűek kompenzálják, a hasat erősítőket a hason fekvő homorítók, a homorítókat az ülő előrehajlók, a kéztámaszosokat azok az ülők, melyekben nyújtózik a kar, a teljes sornak pedig a válltámaszos fordított testhelyzetek a levezetői. A fordított testhelyzeteknek természetesen szintén vannak saját kompenzáló ászanái. A nádíkban történő energiaáramlást a pránájáma gyakorlatok támogatják. Az ászanák gyakorlása után légző gyakorlatként nádí-sódhana következik. A lelki hatás kiteljesítése érdekében a sor relaxációval és mantra-meditációval zárul.

Chandra Krama
Hold-sorozat vinyasa krama jóga óra középhaladóknak 90 percben

Jellegzetessége, hogy az ászanákat légzéssel összehangolt mozdulatsor (vinyasa) köti össze. Gyengéd, mégis dinamikus sorozat. Csípőre, gerincfeszítő izmokra, combhajlító izmokra és a hasra összpontosít. Segít regenerálni a kismedencei szerveket, csökkenti a menstruációs fájdalmakat. Lekerül a nyomás a nyakról, vállakról, csuklóról.

Az elme szintén szorosan követi az egyenletes és hangos (uddzsáji) jógalégzést; ezáltal megvalósul a jóga valódi célja: a test és elme leigázása.

A sorozat intenzitásában bátran tekinthetjük az Ashtanga Jóga és más szigorú gyakorlatok rendszeresen végezhető alternatívájának.

Regisztráció személyes jógára

Semmi másra nincs szükségünk, mint egy matracra, egy puha nadrágra és egy felsőre, s mindenekelőtt az elhatározásra, hogy ezen a csodálatos úton végül elinduljunk.